BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR SZAKGIMNÁZIUMA

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

kepzeseink

Iskolai élet a 2018-19-es tanévben

A kerület diákpolgármesterének a 9.B osztályos tanulónkat, Gábor Balázst (jobb oldalon) választották a szavazók.

Gratulálunk!

gaborbalazs

FORRÁS

Szerdán sor került a fotópályázat eredményhirdetésére. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, mert sok nagyon jó képet küldtek be iskolánk tanulói. A beérkezett 19 képből az 1. helyezést Galambos Petra (9.A) "A mi fényeink" című képével érte el. 2. helyezést Barabás Boglárka (9.B) " Vízcsepp", a 3. helyezést pedig Bihari Balázs (9.B) "Szomjúság" című képével szerezte meg. Iskolánk alapítványa értékes nyereményekkel díjazta a legjobban sikerült fotók készítőit. Gratulálunk a nyerteseknek! #bethlen 

 

Iskolánk alapítványa a "Tenni, ha csak írott szóval" Alapítvány jutalomban részesítette a Bethlen- napi programok nyertes osztályát, a 9.A osztályt. A tanulók belépőt nyertek a Future Parkba. Íme az élménybeszámolójuk: "Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon-nagyon sok új élménnyel gazdagodtunk. Sajnos 2 ember nem tudott eljönni, de a többiek mind részt vettek a programon. Az osztály kedvence az volt, amikor színeztünk és életre kelt a művünk." Köszönjük az alapítvány támogatását! #bethlen

 

1194 Budapest, Méta utca 39.

A mai napon szakmai kiránduláson vettünk részt a BKV Zrt. Dél-Pesti Autóbuszgarázsában. Az odajutást autóval, illetve közösségi közlekedéssel bonyolítottuk le. Először megismertük a csoportvezetőnket, akinek csatlakozásával először a diszpécseri helyiséget néztük meg. Megtudtuk, hogy 3 diszpécser van: személyi, jármű, es garázs diszpécser. Néhányan kipróbáltuk a szondát, melyet minden járművezetőnek munkakezdés előtt használnia kell, hogy józan állapotáról meggyőződjenek. Ezután egy újabb dolgozó irányításával megnéztük a csarnokot, ahol az autóbuszok napi karbantartása, nagyjavítása, műszaki vizsgáztatása, takarítása, mosása történik. A csarnok után felültünk egy Ikarus 280as típusú autóbuszra, amelyen megtapasztalhattuk, hogy milyen, amikor egy ekkora jármű vészfékezésre, illetve hirtelen manőverezésre kényszerül. Ezután megnéztük, hogy egy csuklós autóbusz hátulja átlagosan mennyit "kaszál", azaz csúszik ki a hátulja az eredeti helyzetéhez képest ellentétes irányba. Ezután a program végére érkeztünk, majd a telephely előtt pár csoportkép után, elköszöntünk a telephely dolgozóitól, és megköszöntük a nem mindennapi élményeket. Összességében egy élményekben dús nappal, és érdekes információkkal gazdagodtunk. #bethlen #közlekedés #logisztika
 

A Scania egy dinamikus és izgalmas munkakörnyezet. Egyedi hátterével, ötleteivel és energiájával hozzájárulhat a rendkívüli elismertségnek örvendő márka sikeréhez.
Elsőként meghallgattunk egy általános tájékoztató előadást a Scaniáról, megtudtuk, hogy svéd vállalat, illetve, hogy milyen modern eszközöket és technikákat használnak. Az előadás után megtekintettük a szerelőcsarnokot, buszokat, kamionokat. A mosóban két új vontatóba be is ülhettünk, benn a legtöbb funkciót kipróbálhattuk.

A „Szabadulószoba” kicsit nehéz volt, kevesen jutottak ki önerőből az osztályteremből. A Kőrakás parkban GPS koordináták segítségével kellett feladatot és további helyszíneket találni – ez a közlekedési ágazaton tanulóknak testhezálló feladat volt. A szellemi vetélkedők sok új, izgalmas feladatot hoztak, a sport az idén rendhagyó próbák és végül értékes jutalmakat hozó küzdelmek elé állította a diákokat a darts-, biliárd-, sakk- és sorversenyek során. A délutáni foci és röplabdaversenyek lehetőségével sajnos nem éltek a tanulók. A Bethlen nap leg színvonalasabb és leg munkásabb feladatait a közlekedés, közgazdaság és természetismereti projektek megvalósítása jelentették, a legtöbben igazán nívós munkákat mutattak be a zsűrinek.

A Bethlen nap helyezései:
I. 9.A
II. 1/13.A
III. 9.NY, 11.B
IV. 9.B
V. 10.A
VI. 12.A
VII. 11.A
VIII. 9.C, 12.C
IX. 2/14.A
X. 12.B
XI. 5/13.A


Mindenkinek gratulálunk, a verseny szoros volt, és derekasan küzdöttetek! Köszönjük aktív részvételeteket és a lebonyolításban résztvevő diákok és tanárok munkáját.

A Gólya napokat a 9.A és a 10. A osztály tanulói szervezték és bonyolították le. A hagyományokhoz híven egész napos és a nagyszünetben megrendezett feladatokon vettek részt a kilencedikesek. Nem csupán a kicsiknek volt nagy feladat a próbák teljesítése, a nagyszüneti programok levezetése az idősebbeket is komoly megpróbáltatások elé állították.

Az első helyezett a 9.NY osztály lett, gratulálunk minden résztvevőnek!

Kedden iskolánk tanulói rendhagyó idegennyelv órán vettek részt a Hop on hop off busszal és hajóval. A busz az iskola elöl indult, mindandannyian nagy izgalommal szálltunk fel. Ezután 2 órás audio guide-os városnézés következett. Megnéztük a Hősök terét és a Citadellát is. A Vigadó téren beszálltunk a hajóba és egy órát töltöttünk el a Duna vizén a látványosságokat csodálva. Szerencsére a programnak az idő is kedvezett, végig sütött a nap. Budapestről nagyon sok új információval gazdagodtunk, s mindezt idegen nyelven tehettük meg. #bethlen #idegennyelv #bethlenprogram

A szombati munkanapon a 12. A osztály különleges történelemórán vett részt. A Tóth Ilonka Emlékházba látogattunk. Láttuk személyes tárgyait, a család hagyatékából maradt emlékeket, a tárlatvezető mesélt Tóth Ilona forradalmi tevékenységéről s az ellene lefolytatott koncepciós perről. A föld alá rejtett múzeumi részlegben pedig újabb információkkal gazdagodtunk az 1956-os forradalomról.

Megtelt iskolánk Konferenciaterme a tegnapi nyílt napon is. Várjuk az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket december 5-én 17 órakor a következő nyílt napunkon! #bethlen#felvételi#szakgimnázium#logisztika#közgazdaság#informatika#nyek A fotókat köszönjük Bodnár Ákos, Nagy Krisztián és Kalmár Márk Manó tanulóinknak!

Rendhagyó módon, a forradalom helyszíneinek felkeresésével emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról.

Iskolabörzén vettünk részt pénteken az erdőkertesi faluházban. Figyelmes szervezők, családias hangulat, bőséges tájékoztató anyag és mosolygós börzézők! Várjuk a nyolcadikosokat!

Kommunikáció óra a múzeumban? Igen!!! Ha a World Press Photo kiállításról van szó, a 11. A osztálynak ott a helye! Kiváló iskolán kívüli program volt! A napsütés csak kedvezett a sétánknak🌞, a fotók pedig mindenkit megragadtak. Szorgalmasan fotóztuk a díjnyertes fotókat. Néhány fotó igencsak elgondolkodtató volt a jelenkor nagy kérdéseiről. A természetfotók pedig megnyugtatóak voltak, hogy a világ mégsem olyan szörnyű.

A BKV jóvoltából lehetősége nyílt a 2/14 A osztályból 5 tanulónak részt venni a Szentendrei Tiszti Akadémia meghívásra egy haditechnikai bemutatón. Köszönjük!

Ott vagyunk a Szakmázz kiállításon! Hungexpo Pályaválasztási Kiállításon találkozhattok velünk!

Nyolcadikosok figyelem! Október 6-án a veresegyházi börzén is találkozhattok velünk. Gyertek el és ismerkedjetek meg iskolánk következő tanévben induló osztályaival!

A Diákolimpia budapesti döntőjében diszkoszvető csapatunk az 1. helyet, súlylökő csapatunk pedig a 6. helyet szerezte meg. Csapattagok: Varga Vivien 12.B; Dévald Klaudia 12. C; Kaári Diána 12. C; Szabó Alexandra 10. A; Kalmár Viktória 9. A osztályos tanulók. Gratulálunk nekik!

Az Újlak utcai börzén is megtaláltok minket!

A 12. A osztály október 2-án a Hadtörténeti Múzeum Fegyvertárába látogatott.

A magyar katonák által használt fegyverekkel ismerkedtünk. A honfoglalás korától a jelen korszakig. A tárlatvezetés érdekes volt .... és ami a lényeg: a fegyvereket kézbe is vehettük!

A Kutatók éjszakáján vettünk részt Botz Csilla tanárnővel. Varázslatos kisérleteket láthattunk ami nem csoda, csak fizika.

Iskolánk tanulói is ellátogattak a nemzetközi szakmák versenyére, az EuroSklills 2018 című rendezvényre a Hungexpora. Több órát töltöttünk a helyszínen, de észre se vettük, hogy elröpült az idő.

Nyolcadikosok gyertek, látogassátok meg a standunkat a Börzén! (2). Kinn vagyunk a Börzén! Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

A2018. évi Gólyatábort Zánkán rendeztük meg. A tábor a Balatontól 10 percnyi sétára található, ősfás környezetben kis faházak állnak kanyargós utacskák mellett.

Augusztus 27-én érkeztünk, a szobakiosztás és az ebéd után lesétáltunk a strandra, ahol a fürdési lehetőségen kívül, strandröplabda, foci, kosár és lábtengó mérkőzésekre volt lehetőség. Este csapatépítő programokat szerveztünk a táborban. Másnap a ”Mozdulj Balaton” szervezésében sportversenyeken és sorversenyeken mérhették össze tudásukat az osztályok. Este csapatépítő játékok és éjszakai akadályverseny zárta a napot. A harmadik napon, 29-én, indulás előtt strandoltunk, a vonatúton hazafelé kicsit kipihentük a gólyatábor fáradalmait.

A három nap alatt az osztályok és a 9-es évfolyam a sok játékos program, az érdekes feladatok és a jóízű beszélgetések során összetartó közösséggé kovácsolódott, igazi Bethlenes diákokként kezdhették a tanévet.